Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VG

Zvláště slova v posledním odstavci jsou velice trefná. Zapsat zlatým písmem.

4 0
možnosti
JK

V tomto článku je legrační, jak autor přejde od kreacionistického přístupu k světu k přístupu evolučnímu a v obou případech argumentuje učebnicemi pro základní školy. Je to ukázka, že "papír" (i v elektronické podobě) snese všechno včetně těch největších pitomostí.

Autor ve svém profilu píše, že se pohyboval několik let ve vysoké politice. Zřejmě mu ale těch pár let stačilo, aby načichl tím, co je pro vysokou politiku typické, a to je vytváření kočkopsů.

6 3
možnosti
VO

Tomuhle říkáte zamyšlení? ;-D

Zamyšlení je něco, co polemizuje s návyky a se standardy, které máte zažité. To, co jste zplodil je snůška stále dokola opakujících se argumentů, že je muž a žena a nic mezi tím neexistuje. A kdo se necítí ženou v ženském těle je rozmařilý metrosexuál.

4 2
možnosti
Foto

Ono to tak je. To co je mezi tím je podstatná odchylka. A tak se odchylka nahradí dalším "genderem" a tak se normalizuje. Ono to je dáno i procentuálním výskytem oněch podivností v populaci.

0 2
možnosti
Foto

Překládat slovo "gender" pojmem "pohlaví" je podobně pošetilé, jako překládat slovo "butterfly" pojmem "létající máslo". Bůh dal člověku pouze dvě fyzická pohlaví a na tom nikdo nechce nic měnit. Sociální konstrukt pohlaví - tedy soubor sociálních stereotypů, které se k tomu kterému konkrétnímu pohlaví vážou, to si ale vymyslel člověk sám. Třeba to, že "chlap = pivo + fotbal + auto", nebo "ženská = kuchyň + postel".

13 0
možnosti
IS

Nepochybně existuje nějaká sociální nadstavba pohlaví, ale většinou vychází z nějaké fyzické dispozice. Třeba u zmíněného piva muži snáze odbourávají alkohol a rychleji spalují i cukry. Zároveň častěji podléhají závislosti na alkoholu, protože jejich DNA není plně zdvojená a případná slabost tak nemá šanci být snadno přebita.

0 0
možnosti
DD

Mě hlavně fascinuje, že v době, kdy máme přístup ke vzdělání ještě někdo věří ve stvořitele.

17 1
možnosti
Foto

Pokud vám stvořitele budu cpát do hlavy od 2 let, tak tomu také budete věřit, i když máte doktorát z molekulární biologie .... Druhý extrém jsou supervzdělaní lidé - když se pustíte třeba do kvantové mechaniky a uvidíte to šílenství jak svět vnitřně funguje, potřebujete stvořitele, aby jste se nezbláznil.

0 0
možnosti
JK

Dal dvě pohlaví a řadu různých sebeidentifikací. I malé děti tohle bez problémů dokážou pochopit.

4 0
možnosti
PS

P12e89t63r 66S21o84k74o58l

2. 1. 2022 23:55

Sebeidentifikace je narcismus, tzv. duševní porucha.

1 11
možnosti
MP

Pohlaví u člověka jsou od přírody dvě. Cokoliv navíc může být zajímavé z lékařského hlediska.

23 0
možnosti
DD

Celá takhle zábavná taškařice vzniká z toho, že čeština má pro "sex" i "gender" stejný výraz. Kdyby neměla, tak by to zdaleka tak zábavné nebylo, protože by autor zjistil, že biologické pohlaví nezpochybňují ani zastánci těch 42 "pohlaví". A o čem bychom se pak hádali, že.

3 2
možnosti
KS

Já se divím, že vůbec někoho nějaké pohlaví zajímá. Mě osobně je to u ostatních lidí úplně jedno.

2 1
možnosti
DH

No, tak mě třeba to opačné, zvláště když je použitelné a slast mi přinese, docela zajímá.

...a u téhož, pokud jej náhodně zahlédnu, třeba v prostorech veřejných toalet si mnohdy řeknu, nebo pomyslím "Zaplaťpánbů, že na tom jsem, tak jak jsem. A nedej Bóže abych dopadl jako támhleten"

2 0
možnosti
LH

Milý autore, přechytračili přírodu či Stvořitele, a chcete je přesvědčit Vy, vzešlý z nehygienického spojení pouhých dvou předpotopních pohlaví? Oni se budou množit digitálně...

5 0
možnosti
DD

Oni hlavně netvrdí, že existují víc, než dvě biologická pohlaví. To jen autor vůbec netuší, co vlastně kritizuje.

0 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 824x
Několik let jsem se pohyboval ve vysoké politice a působil ve státní správě i samosprávě (1. náměstek ministra kultury, starosta Českého Krumlova). Myslím si, že mám stále co říct a tak bych se o to rád podělil se čtenáři portálu iDnes.cz.

Seznam rubrik