Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zajimave premysleni mnoha Cechu o Senatu. Je sice pravdou, ten cesky Senat jako horni komora Parlamentu, je nedoresen a take jeho pravidla jsou "ridka" a neucelova. Senat je organ nebo by mel byt, tou kontrolni vetvi Parlamentu, kde se vse shrne a ma se vytvorit ten nejlepsi vysledek v politice.

Vychazim ze znalosti v zemi, kde Senat je teleso, ktere vladne celemu statnimu spolecenstvi. Ma obrovskou silu v rozhodovani a kontrole, ale hlavne, drzi penize a podle potreby a uvazeni je uvolnuje na pozadani nizsi komory. vlade a obcanum vubec. Ta zeme vyznava financni politiku jako zasadni silu zeme.

Nebudu vice rozvadet nutnost mit Senat. Jen pripominam z historie. Kdyby Nemecko v 1932 melo Senat, nevim, zda-li by se fousaty Ada dostal k mci.

0 0
možnosti

Pán zase objevil Ameriku. Účast ve druhém kole senátních voleb je dlouhodobě nízká (namátkou 2011: 18%, 2012: 19%, 2016: 15%, 2018: 16%,2020: 17%). Takže letošních 19% je spíše nadprůměrný výsledek. Jenže nebyli zvoleni vaši favorité, tak je to prohra politiky.:-PRv

6 0
možnosti

Senát vznikl při dělení Československa čistě z pragmatických důvodů: Bylo třeba aby federální sněmovna i česká sněmovna schválily rozdělení státu. Bylo jasné, že česká sněmovna ho neschválí, pokud nebudou mít poslanci zajištěná náhradní koryta. Proto se pro ně udělal senát. A náš národ má k němu vztah tomu odpovídající. Slováci senát nedělali, poněvadž měli jistotu, že jejich poslanci rozdělení schválí.

2 0
možnosti

Pane Mikeši, pro Vystrčila to byl bezesporu úspěch. Tento člověk, co v minulosti prováděl vlastní zahraniční politiku jménem ČR navzdory nesouhlasu vlády, ministerstva zahraničí, Parlamentu i Hradu a který nestydatě při svých oficiálních zahraničních cestách několikrát tvrdil, že Senát je nejdemokratičtější institucí v ČR 8-o8-o, v předchozích volbách obdržel jen něco málo přes 8 tisíc hlasů !! Takže díky paní Nagyové si polepšil.

2 3
možnosti
Foto

Máte pravdu. (Namísto "úapěch" senátních voleb je to spíš debakl. Rv Dnes se bohužel za úspěch vydává d ledasco... Karma.

3 6
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 827x
Několik let jsem se pohyboval ve vysoké politice a působil ve státní správě i samosprávě (1. náměstek ministra kultury, starosta Českého Krumlova). Myslím si, že mám stále co říct a tak bych se o to rád podělil se čtenáři portálu iDnes.cz.

Seznam rubrik