Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Neuvěřitelný kolaps předvedla ČT při přímém přenosu z Rady bezpečnosti OSN. Po projevu prezidenta Kolumbie, který byl silně protiamerický, ukončila přenos. A nejen to, o těchto názorech ve zprávách či komentářích vůbec nic nesdělila!

A proto si myslím, že jediná cesta, jak postavit novou veřejnoprávní televizi v ČR je prodat ČT ať si s tím bo.delem poradí soukromý vlastník (a ten to všechna v ČT živit nebude) a postavit novou, opravdu veřejnoprávní TV bez vlastní tvorby a jen informační kanály. Za zlomek nákladů a bez koncesionářských poplatků. Miliardy, kterými disponuje ředitel ČT a jeho tým nebudou nutné. Stejně přes neziskovky ty prachy bloudí a bloudí až dobloudí tam, kde je chtějí mít. A bez kontroly. Ty Rady pro ... vysílání jsou absolutně k ničemu. Stejně členy rad volí politici.

Podpora českým filmům by měla být záležitostí fondu, který je v ČR pro tohle ustaven. Stejně tak podpora sportům a dalším věcem, na něž jdou peníze z koncesionářských poplatků.

Chci tím vším jen říct, že není nejvyšší čas! Ten jsme již promrhali. Provatizace ČT je nevyhnutelná! A pak si zaměstnanci mohou přinést spacáky a předvádět revoluci jakou jsme již viděli. Zbytečné!

A na závěr, pro čtenáře této diskuze, trocha adrenalinu. Zpravodajství a jeho kvality už nedává ČT postavení jedničky. Minimálně stejně kvalitní jej má Prima! ČT totiž podává stejnou tzv. "krvavou variantu" jako další komerční TV. Zahraniční zpravodajové interpretují jen informace převzaté z jiných zdrojů a tohle je možné i z českého území a za mnohem nižší náklady!

ČT zdar ale snad všechno jednou skončí.

2 0
možnosti
Foto

Jen slepý a hluchý nevidí a neslyší, že ČT je v područí některých politiků, nyní nevládních. Dětský až naivní ksichtík pana ředitele nikoho nemůže oklamat. Jejich argument je, že oni nekomentují, na komentáře mají externisty. Zdržím se hodnocení těchto politologů a komentátorů. Někdy skutečně budí úsměv a někdy až řehot. Ale výběrem těchto lidí vybírají komentář i hodnocení. Kladené otázky pro tyto "odborníky" neumožňují jinou odpověď než tu, kterou prostě v ČT požadují. Podobným způsobem kladou pracovníci ČT otázky na tiskových konferencích. Děkuji některým politikům, že je dokáží poslat do háje. Je politováníhodný obrovský pokles kvality práce v ČT. Zmatky při odchodu či příchodu hostú v ČT24, v titulcích, žádná koordinace s lidmi ve studiu a mnohé další zásadní nedostatky. Dost mne vytáčí, když se baví s zahraničními experty ČT. První věta vždy zní: "Zdravím Tě Pepo (nebo Marie, Žofie a další). Místo toho aby pozdravili diváky. Na konci rozhovoru je to stejné. To u jiných televizí není možné. Tam totiž ví, že pracují pro diváky a velmi si jich váží! Samostatnou kapitolou je podlízavé chování některých politiků, kteří jsou fyzicky ži přenosem pozváni do zpráv nebo, panebože ne, otázek VM. Tihle političtí vlezdoprdelkové vždy uctivě, před odchodem, poděkují za pozvání. Normální člověk by na poděkování ze strany TV řekl prosím, za uchování určité hrdosti. Bohužel politik zcela jasně odhalí, jak se tam vlastně dostal.

Velmi chybí exluzivní rozhovory s Evropskými a světovými politiky. Ano, prostě v ČT není vůbec osobnost, která by tohle dokázala. Jen dokola citují názory vrcholných politiků převzatých z jiných zdrojů a nedají nám možnost si poslechnout jejich názory v originále nedejbože pro občany ČR.

3 0
možnosti
ZK

A to je ten problém, ČT nechci VŮBEC vidět, ale platit MUSÍM!!!!!!!!!!!!!!!!!!

6 0
možnosti

Konscionářský poplatek by se měl změnit v daň z hlavy placenou přímo státem, tak jak je to u státních pojištěnců zdravotního pojištění.

0 0
možnosti

Přes všechny její chyby je ČT asi to nejlepší v českém mediálním prostoru, jak v neutralitě, tak v hloubce.

2 5
možnosti
ZK

Pokud je ČT TO NEJLEPŠÍ, TAK JE TO SPÍŠE K PLÁČI

5 1
možnosti
RK

Podle mého moc nefunguje ČT art, omezil bych pořady typu Události a komentáře a politologické seance vykládající realitu dnešních dnů, nic neřešící diskuzní kroužky už se podle mě přežily, a kdyby to šlo posílil bych pořady, jako je Historie.cs.

0 0
možnosti

Problém je, že neexistuje v českýchh televizích alespoň tak hodnotná náhrada, jak o jsou Události a komentáře. Ty to "diskusní kroužky" jsou dobré pro hlubší rozbor témat a názorů jejich aktérů.

0 1
možnosti
PB

...... nemožu si stěžovat ! Nevlastním TV, tudíž mě mediální myšlení, zkratky, senzace, nápady či proklamace míjejí !,- .... šak na druhou stranu si tu totální hrůzu dokážu živě představit;-D,- jen pro otrléVEU!!!

1 1
možnosti
VB

Ti co tvrdí, že ČT nemluví pravdu, tak kde mají důkaz, že oni pravdu mluví? Proč bych měl na ČT poslouchat někoho na úrovni vynálezce perpetuum mobile, odpůrce očkování, popírače spojitosti AIDS s virem HIV nebo Zemana? Ha?

6 0
možnosti
JP

J39i98r82i 31P25r40a62j42z

1. 10. 2018 21:10

Nikdo netvrdí , že nemluví pravdu, ale ne objektivní , že všech uhlů pohledu a ne jen z jednoho.

4 0
možnosti
VB

Pane, řídil vás kníže z Hluboké? No a k věci. ČT by byla objektivní, kdyby celkový vysílací čas ve vteřinách byl vydělen 8.200.000, tj. počtem voličů. Potom by si každý vylosoval, kdy v průběhu dne může mluvit a mohl si říci, co chtěl.

3 0
možnosti

ČT je Dvořáka. Dělá si s ní, co chce.

3 1
možnosti
JH

J90a97n 68H31a73r49v29a35n

1. 10. 2018 21:21

Jen doplním: ČT je komunisty Dvořáka, oddaného věci komunismu do posledních dnů 1989.

Ale že tu má pořád fandů je pro mě s podivem Rv

3 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 827x
Několik let jsem se pohyboval ve vysoké politice a působil ve státní správě i samosprávě (1. náměstek ministra kultury, starosta Českého Krumlova). Myslím si, že mám stále co říct a tak bych se o to rád podělil se čtenáři portálu iDnes.cz.

Seznam rubrik