Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K39a44r51e29l 14C79a93c10h

22. 1. 2018 14:03

Je to nesmysl. Lidé se všude chovají nikoli podle toho, jak je vychoval stát, ale jak je vychovala rodina. Na stát to nesvádějte. Podívejte se na pár amerických filmů a budete ještě rád za naši českou idylu. Vše je důsledek krize rodiny, která je téměř celosvětový problém.

0 0
možnosti
Foto

To není tak pravda. Lidé se chovají podle toho v jakém systému musí žít. V tomto systému není nic neobvyklého potkat lidi, kteří jsou hluboce přesvědčeni, že je povinností okolní masy lidí uspokojovat jejich potřeby. V demokracii to pak vypadá tak, že lidé neustále viní své politické vůdce, z neschopnosti zabezpečit vyšší životní úroveň. Lidé pak stát chápou jako zdroj "obědu zdarma". Tím je zahájená postupná degenerace příjemců státních obědů zdarma, neboť jsou vábeni do pasti závislosti.

2 1
možnosti
Foto

Stát je velká fikce kde se každý snaží žít na účet toho druhého. Stát je poslední baštou legalizovaného násilí a zla umožňující určité kastě lidí dělat to, co je ostatním zakázáno.

1 0
možnosti
JL

Pane Ksire, zde vase filosofie nejak pokulhava. Trochu Sokratise a potom Plata by bylo treba. Vsak diskuze na tema "stat" je dlouha a jeste dodnes neskoncila. Vase definice je dana nekde uprostred historie statu. To uz stat je vytvoren a nahromadil mnoho problemu. Nemyslim, ze se hodi pod tento clanek.

0 0
možnosti
DB

naše vězení jsou plná a rozhodně nelze předpokládat, že by se tam lidé hlásili dobrovolně bez rozhodnutí soudu...........tedy nějak ten náš systém přece jen funguje........

0 1
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 827x
Několik let jsem se pohyboval ve vysoké politice a působil ve státní správě i samosprávě (1. náměstek ministra kultury, starosta Českého Krumlova). Myslím si, že mám stále co říct a tak bych se o to rád podělil se čtenáři portálu iDnes.cz.

Seznam rubrik