Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vepřín nestojí na místě, kde stál tábor Lety. Pouze plot zasahuje, do míst, kde byla administrativní budova,.

3 0
možnosti

J89i63ř92í 30H75o11r86á67k

18. 9. 2017 18:31

Ne, nejsou peníze, podle návrhu rozpočtu na rok 2018 si na nesmyslný odkup vepřína náš stát půjčí. Tento dluh budou muset splatit budoucí daňoví poplatníci, tj. občané, kteří v budoucnu budou platit daně a cigáni to jistě nebudou.

11 0
možnosti

To je především otázka romské populace, viděl bych to na sbírku po celé Evropě, ale financování z peněz daňových poplatníků - to není správná cesta. [>-]

9 0
možnosti

Vepřín vadí, rekreační středisko v Kunštátu nevadí? Přitom tam je budova původní. Ale tam holt není vepřín a je to daleko od Prahy.

A za další: jak se ví, kolik lidí památník v Letech navštíví, když je volně přístupný? Jak sčítají návštěvníky? Odhadem?

10 0
možnosti

V Hodoníně je rekreační středisko?

0 0
možnosti
Foto

Vězeňských pracovních táborů pro potřeby válečného hospodářství s lacinou pracovní silou vzniklo na území protektorátu 600 a z toho 52 pobočných koncentračních táborů, třeba pobočka tábora Osvětim.V době okupace Československa v létě 1940 protektorátní ministerstvo vnitra umístilo do již opuštěného areálu v Letech „kárný pracovní tábor pro osoby práce se štítící starší 18 let“ dle vládního nařízení . Tábor byl přebudován a vznikla řada nových objektů.. Tábor v Letech s převahou etnicky cikánského obyvatelstva byl v provozu jeden rok (od 2. 8 1942 do 6. 8. 1943). . Uskutečnily se celkem dva hromadné transporty: v prvním odjelo 3. prosince 1942 94 vězňů, především žen, s označením „asociál“ do koncentračního tábora Osvětim I, ve druhém bylo odvezeno 417 vězňů do koncentračního tábora Osvětim II. – Březinka. Během několika měsíců téměř všichni internovaní onemocněli následkem těžké fyzické práce, nedostatečné ubohé stravy, která odpovídala stravě v protektorátních vězeních v letech války. Největším problémem byla však hygiena, protože v táboře byl nedostatek vody. Hlášení civilních lékařů, kteří do tábora dojížděli, konstatují přetrvávající tělesnou špínu. O nápravu velitel tábora nedbal. Koncem roku 1942 a v roce 1943 v Letech vypuklo několik epidemií, zejména břišního a skvrnitého tyfu a chřipky, takže byla vyhlášena nad táborem karanténa. V táboře bylo postupně internováno celkem 1309 osob, z toho zhruba čtvrtina vězňů byla propuštěna na svobodu nebo utekla, 326 jich internaci nepřežilo. Tábor byl spálen, kvůli tyfu a zasypán vápnem.

2 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 827x
Několik let jsem se pohyboval ve vysoké politice a působil ve státní správě i samosprávě (1. náměstek ministra kultury, starosta Českého Krumlova). Myslím si, že mám stále co říct a tak bych se o to rád podělil se čtenáři portálu iDnes.cz.

Seznam rubrik